Eyl

İl Millî Eğitim Müdürümüz Züleyha ALDOĞAN, Fatih Halkeğitimi Merkezinde Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı kurumlarımızın faaliyetlerini değerlendirmek üzere toplantı yaptı. Toplantıda;Köy Yaşam Merkezleri,Aile Okulu Projesi,açılacak kurslar,DYK'lar, Türk Müziği Koroları değerlendirildi. Toplantıya Müdür Yardımcılarımız Erdal YILMAZ,Fatih KARAASLAN ve tüm Halkeğitimi Merkezi Müdürlerimiz katıldılar

Haz

Gökçebey 'in Hacımusa Herkime köyünde bulunan agaç ev BAKKA Projesi ile tadilatı yapılarak turizme kazandırılmıştı.

Haz

Gökçebey Halk Eğitimi Merkezi tarafından Bakacakkadı Beldesi Toki Konutları Basket sahasında açılan Basketbol kursumuz bütün hızıyla devam ediyor.Eğiticiliğini Esranur Yağız'ın yaptığı kursa Toki'de oturan ve beldenin diğer mahallelerinde oturan orta okul ve lise öğrencileri devam ediyor. İlk okul ögrencilerinin kuŕsa büyük ilgisi var.Eğiticimiz onlarıda oyunlardan mahrum etmiyor. Kurs çocuklar arasında kaynaşmaya vesile oldu.Çocuk cıvıltıları Toki'ye neşe kattı.

Haz

1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında Gökçebey Halk Eğitimi Merkezi değişik etkinlikler düzenledi.

3 Haziran Cuma günü Halk Eğitimi binasında Eylül ayından Haziran ayına kadar açılan kursların ürünlerinden oluşan sergi açılışı yapıldı.

Haz

1-7 Haziran tarihleri 2021 yılından itibaren "Hayat Boyu Ögrenme Haftası" olarak kutlanmaktadır. Zonguldak Site Kapalı Spor Salonunda Fatih Merkez Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen sergiye İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Züleyha Aldoğan'ın daveti üzerine Zonguldak merkez ve ilçe halk eğitimi merkezleri olarak ilçelerimizi temsil eden ürünlerimizle katıldık. Misafir ilçe halk eğitimi merkezleri için ayrılan bölümde ikişer masa düzenleyerek ürünlerimizi sergiledik.

UYGULAMA MUTFAĞI AÇILDI

Gökçebey Halk Eğitimi Merkezi'nin Ekim –Kasım 2021 aylarında yeni binaya taşınmasının ardından eğitim –öğretim çalışmalarının kapsamının genişletilmesi amacıyla binanın fiziki durumu göz önünde tutularak değişik kurs faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için sınıflar, atölyeler ve işlikler oluşturulması ve buraların gerekli öğretim materyalleri ile donatılması çalışmalarına devam edildi.

Bu kapsamda ; Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanı ile Gıda Teknolojisi alanında bir çok kursun açılabilmesi ve eğitim uygulamalarının yapılabilmesi için binanın zemin katında,binanın hastane olduğu dönemde laboratuar olarak kullanılan oda Uygulama Mutfağı olarak düzenlendi. Gerekli olan mutfak araç – gereci temin edilerek düzenlendi. Halen eğitimi devam eden Aşçı Yardımcısı kursunun uygulama çalışmaları da mutfakta başlatıldı. Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında kursiyerler güzel bir uygulama yaparak mutfakta hazırlayıp pişirdikleri nohutlu pilavı misafirlere ikram etmeyi başardı.

May

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün Nisan -2022 ayından itibaren uygulamaya koyduğu "Kalite Takip Sistemi " kapsamında Nisan ayı etkinlikleri olarak yaptığımız planda yer alan " Yöneticilerin ve eğitimcilerin kisisel ve mesleki gelişimi " başlığında planlandığı üzere kurum yöneticileri ve eğitimcilerin hizmet içi eğitim ihtiyaçları kurum yönetimince belirlenmişti.

May

Gökçebey Halk Eğitimi Merkezi Ana sınıfı ve kurumda faaliyet gösteren kurslara katılan kursiyerler Her yıl Mayıs ayının ilk haftasında ülkemizde "Trafik ve İlk Yardım Haftası" olarak kutlanması nedeniyle vatandaşlar arasında ve okullarda öğrenci, öğretmenler, veli, okul gıda işletmecileri, güvenlik görevlileri servis şoförlerinde ilk yardım kültürü oluşturmaya yönelik olarak dikkat çekici bir etkinlik gerçekleştirdiler.

May

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği ve Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği kapsamında öğrenci ve kursiyerlere millî kültür değerlerimizi sevdirmek, yaşatmak, yaygınlaştırmak, bunların yeni nesillere aktarımını sağlamak, öğrenci/kursiyerleri zararlı alışkanlıklardan korumak, katılımcılığı özendirmek, kursiyerlerde öz güven ve sorumluluk duygusunu geliştirmek, yeni ilgi alanları ve beceriler oluşturmak, yeteneklerini sergileme imkânı vermek ve belirli gün ve haftaların kutlanmasına yönelik etkinlikler gerçekleştirmek amacıyla 09/05/2022 tarihinde Sultan Cafe'de bayramlaşma ve Anneler Günü etkinliği düzenlendi.

May

Din Eğitimi alanında yer alan 48 saat süreli Aile Hayatı kurs programı ramazan ayı vesilesi ile bayanlara yönelik olarak iki grup olarak açılmıştı.

Eğiticiliğini Songül Çetinok'un yaptığı kursa yaklaşık 30 kursiyer devam etmektedir.

May

Giyim Üretim Teknolojileri alanında yer alan 174 saat süreli "Kadın üst giysileri dikimi (tişört-eşofman-tayt/body)" kursu tamamlandı.

Eğiticiliğini Nihal Kurt'un yaptığı kurs Gökçebey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Halk Eğitimi Merkezine geçici olarak tahsis edilen giyim atölyemizde yürütülmüştü.

May

El Sanatları alanında yer alan 245 saat süreli "Kağıt Rölyef Yapımı" kursu tamamlandı.

Eğiticiliğini Necla Bozkaya'nın yaptığı kursta ortaya çıkan ürünlerde el emeği,göz nuru kendini gösteriyor.

Nis

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün Nisan -2022 ayından itibaren uygulamaya koyduğu "Kalite Takip Sistemi " kapsamında Nisan ayı etkinlikleri olarak yaptığımız planda yer alan " Yöneticilerin ve eğitimcilerin kisisel ve mesleki gelişimi " başlığında planlandığı üzre kurum yöneticileri ve eğitimcilerin hizmet içi eğitim ihtiyaçları kurum yönetimince belirlenmiştir.