T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / GÖKÇEBEY - Gökçebey Halk Eğitimi Merkezi

AİLE HAYATI KURS PROGRAMI DEVAM EDİYOR

Din Eğitimi alanında yer alan 48 saat süreli Aile Hayatı kurs programı ramazan ayı vesilesi ile bayanlara yönelik olarak iki grup olarak açılmıştı.

Eğiticiliğini Songül Çetinok'un yaptığı kursa yaklaşık 30 kursiyer devam etmektedir.

 

Aile hem kişinin huzur bulduğu bir ortam, hem neslin devamı için bir vesile, hem de kişiyi dince günah sayılan çeşitli kötülüklerden alıkoyan bir vasıtadır. "İçinizden kendileriyle huzura kavuşacağınız eşler yaratıp aranızda muhabbet ve rahmet var etmesi O'nun varlığının belgelerindendir. Bunda düşünen insanlar için dersler vardır." Rum Suresi: 21

  Bugün aile kurumu dünden daha çok korunmaya muhtaç hale gelmiştir.  

Gerek eşlerin birbirlerine karşı sabitkadem duruşu ve gerekse çocuklarını aile içinde, aile değerleriyle yetiştirmeleri zorlaşmıştır.  

Ailenin savrulmasını önlemek ve vatana millete sağlıklı nesiller yetiştirmek sadece aileyi ilgilendiren bir konu olmaktan çıkmıştır.  

Resmi ve özel tüm kurum ve kuruluşlar bu konuda seferber olmalıdır.   Bu çerçevede Aile Hayatı Kurs Programı, aileyi ilgilendiren çeşitli alanlarda bilgilendirici ve destekleyici şekilde hazırlanmıştır.   Aile Hayatı Kurs Programı'nı başarı ile tamamlayan kursiyerler; Kur'an'da aile ile ilgili ayetlerden örnekler verme,Peygamberimizin aile yaşamından örnekler verme,İslam'da evlilik ve aile hayatını tanıma,Karı-koca ilişkisinde hak ve sorumlulukları bilme, Evlilikte çatışmaya sebep olan faktörler ve çözüm yollarını tanıma, Çocuk gelişiminde anne-baba rollerini bilme, Çocukluk ve gençlik yıllarında görülen yaygın davranış problemlerini bilme, Ailede öğrenme türlerini sıralama, İnternet ve sosyal medyayı doğru kullanma kurallarını kavrama,Medyanın çocuklar üzerindeki etkisini bilme, İslam'da aile hukukunun boyutlarını tanıma, Aile yaşamında iktisat ilkelerini bilme, Ailede sağlıklı yaşama ilkelerini bilme,Ailede sağlıklı beslenme ilkelerini bilme, konularında bilgiler edinecekler.  

Bu ve benzer kursların açılmasına devam edilecektir. Kursiyerlerimizi ve eğiticimizi tebrik ediyoruz.  

06-05-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.05.2022 - Güncelleme: 28.11.2023 01:56 - Görüntülenme: 144
  Beğen | 1  kişi beğendi