T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / GÖKÇEBEY - Gökçebey Halk Eğitimi Merkezi

GÖKÇEBEY'DE HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI ETKİNLİKLERİ YAPILDI

1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında Gökçebey Halk Eğitimi Merkezi değişik etkinlikler düzenledi.

3 Haziran Cuma günü Halk Eğitimi binasında Eylül ayından Haziran ayına kadar açılan kursların ürünlerinden oluşan sergi açılışı yapıldı.

Açılış programına Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Ertan Aydın ,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Alagöz,Devrek İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Özkan Poyraz, Milli Eğitim Şube Şube Müdürleri Veli Ceng ve Naşit Yılmaz,İlçe Müftüsü Osman Güneş, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Nuray Yiğit,İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sevim Küçükbekir,Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Keskin,Özel İdare Müdürü İzzet Turpçu, Gökçebey Adliyesi Baro Temsilcisi Av.Cengiz Kuyümcü,İl Genel Meclis Üyeleri Vedat Öztürk ve Hasan Tülübaş,Gökçebey eski milli eğitim müdürü ve Zongulak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Adem Gülşen,Devrek Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Derin ve Müdür Yardımcısı Erol Özcan,Okul müdürleri ve öğretmenler,TCDD İstasyon Gar Şefi İsmet Saygı,Ak Parti İlçe Başkanı Erkan Soner Kodaman ,yönetim Kurulu ve kadın kolları üyeleri, CHP İlçe Başkanı Ali Rıza Yılmaztürk , yönetim kurulu ve kadın kolları üyeleri , MHP İlçe Başkanlığı temsilcisi,İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Demirbaş ,yönetim kurulu ve kadın kolları üyeleri,Gökçebey Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Çakıroğlu ve diğer muhtarlar, Gökçebey Mithat-Mehmet Çanakçı Meslek Yüksek Okulu Güçlendirme ve Geliştirme Derneği Başkanı Sevgi Kurtoğlu ,Ülkü Ocakları Gökçebey temsilcisi , esnaflar,kursiyerler basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

 

Sergi açılışında il dışında bulunan İlçe Kaymakamı Ömer Övünç Koşansu izin dönüşü ilk iş olarak Halk Eğitimi Merkezine gelerek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Alagöz ve Gökçebey Mehmet ve Mithat Çanakcı MYO.Müdürü Mustafa Zor ile birlikte sergiyi gezdi.Usta öğreticilerden yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.Tahrirci / Çinici kursunda Gökçebey'in tanıtımına katkı sunmak amacıyla tasarlanan ve Herkime evleri,Süzek Kanyonu,Anıt ağaç ile kestane balının bir arada tasarımının yapıldığı Gökçebey isimli çini tabak çalışması tebrik ve takdir edildi. Kaymakam Koşansu, kurs öğreticisi Melek Başarır'a ve idarecilere teşekkür etti. Ayrıca kurs suresince Çini çalışmalarının sırlanması ve fırınlanması aşamasında MYO. Atelyesinin kullanılmasını sağladığından dolayı okul müdürü Mustafa Zor'a teşekkür etti. Bu çalışmanın seri olarak çoğaltılması konusunda teşvik etti.

 

Gökcebey İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü iken Caycuma İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevine atanan Özkan Yıldırım' da sergiyi gezdi.Yapılan ürünlerden dolayı idareci ve usta ögreticileri tebrik etti.Gökçebey'e özel çini çalışmasından dolayı ayrıca tebrik etti.

 

Halk Eğitimi Merkezine Ekim ayında tahsisi yapılan yeni binada gerçekleştirilen sergi binanın salon ve sınıflarında düzenlendi. Daha önceki yıllarda sergi için çay bahçesi ve düğün salonlarını kullanan ve sergi sürecinde stres ve değişik zorluklarla karşılaşan usta öğreticiler ilk defa kurs yaptıkları binada sergi düzenlemenin huzur ve sevincini yaşadılar.

 

Usta öğreticiliğini Necla Bozkaya, Emriye Gökmen,Ülkü Aydemir,Nihal Kurt,Muazzez Kutucu,Melek Başarır ve Büşra Nadul 'un yaptığı Aşçı Yardımcısı,Dekoratif Minder Dikimi, Dekoratif ,Örtü Dikimi, Filografi Tekniği, Şiş Ve Tığ Örücülüğü İle Oyuncak Bebek Yapımı (Amigurumi), Tahrirci/Çinici, Elde Türk İşlemeleri, Yatak Odası Tekstili Hazırlama, Kâğıt Rölyef Yapımı, Kırkyama, Kadın Üst Giysileri Dikimi (Pantolon-Jean Pantolon), Kadın Üst Giysileri Dikimi (Tişört-Eşofman-Tayt-Body), 6-12 Yaş Çocuk Gömlek Dikimi, 6-12 Yaş Çocuk Pantolon Dikimi, Atık Kâğıt ve Muhtelif Ambalajdan Aksesuar Yapımı, Sepet Örücülüğü, Tığ Örücülüğü kurslarının ürün sergileri yapıldı.

 

Usta öğretici ve kursiyerlerin zaman,emek ve para harcayarak ortaya çıkardıkları yüzlerce ürün büyük beğeni kazandı. Sergi 4-6-7 haziran tarihlerinde saat 10;00-18;00 arası gezilebilecektir.

 

Gökçebey'de üçüncüsü açılmış olan ve eğiticiliğini Büşra Nadul'un yaptığı Aşçı Yardımcısı Kursu kursiyerleri uygulama mutfağında pişirdikleri nohutlu pilav ve ayranı sunum için hazırladıkları sınıfta katılımcılara ikram ederek,ayrıca bir kısmını da özenle hazırladıkları paketleri dağıtarak kurslarını en güzel şekilde tanıttılar.

 

Daha önce Gökçebey Devlet Hastanesi olarak kullanılan binanın zemin katında bulunan laboratuar bölümü Yiyecek İçecek Hizmetleri ve Gıda Teknolojisi alanında açılacak kurslar için uygulama mutfağı olarak düzenlendi. Düzenlenmesi hala devam eden uygulama mutfağını kursiyerler ilk defa kullandılar.

 

SERGİ İÇİNDE FARKLI SERGİLERE YER VERİLDİ SIFIR ATIK ÜRÜNLERİ SERGİSİ DÜZENLENDİ

 

Milli Eğitim Bakanlığının vatandaşlar arasında temiz ve sürdürülebilir bir çevrenin oluşturulması ve bu süreçte çevrenin korunması konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla eğitim kurumlarında başlattığı proje kapsamında Atık Ürünler Sergisine özel yer ayrıldı. Mart Nisan aylarında salonda açılan Sıfır Atık Kütüphanesinde düzenlenen bölümde el sanatları alanında açılan bir çok kurs ve özellikle Atık Kağıt ve Muhtelif Ambalajdan Aksesuar Yapımı ,Sepet Örücülüğü, Kırk Yama kurslarında atık ürünlerin yeniden değerlendirilmesi ile ortaya çıkan ürünler sergilendi.

 

YÖRESEL KIYAFETLER VE NAKIŞ ÖRNEKLERİ – EV VE TARIM İŞLERİNDE KULLANILAN ARAÇ GEREÇLER SERGİSİ DÜZENLENDİ

 

Gökçebey merkez ve köylerinde özellikle kadın giysileri ve geleneksel el nakışları alanında vatandaşlardan derlenen " Bindallı entari, Üçetek Entari, Tepebaş, Sırmalı Kadife, Şeteriye, Fistan(uzun entari), Pamuklu Entari, Uzun Pazen don (Setüklü), Oyalı Yazma, Silimli Çevre, Tepelik, Çorap, Dolak, Çarık, Zelgerde ve takılardan oluşan giyim – kuşam eşyaları YÖRESEL KIYAFETLER VE NAKIŞ ÖRNEKLERİ adı ile özel bir bölüm olarak sergilendi.

 

Yine Günlük yaşamda hemen hemen her evde her kesin kullandığı ahşap beşikler, şerbet takımları, nazarlıklar, işlemeli havlular, yatak örtüleri, oyuncaklar, tahta kaşık ve diğer mutfak ve tarım eşyaları, yastıklar, yorganlar, bakır eşyalar ve tabaklar, küpeler, bilezikler, sobalar, çeyizler, müzik aletleri ve çalgıları, halılar, kilimler, keçe ve dokumalar, cam süslemeleri, kıyafetler, çiniler, hatlar, seccadeler, siniler, güğümler ve bunlar gibi pek çok geleneksel tarafı olan eşyalar EV VE TARIM İŞLERİNDE KULLANILAN ARAÇ GEREÇLER adı ile özel bir bölüm olarak sergilendi. Bu sergilerde kullanılan ara-gereçlerin temininde Veyisoğlu Derneği ile iş birliği yapıldı.

 

TAHRİRCİ/ÇİNİCİ KURSU GÖKÇEBEY'İN TANITIMINA KATKI YAPACAK

 

Eğiticiliğini Melek Başarır'ın yaptığı Seramik ve Cam Teknolojisi alanında yer alan Tahrirci/Çinici Kursu Gökçebey'de ilk defa açıldı. Gökçebeyli vatandaşlar ile Çaycuma'dan da katılım sağlayan kursa Gökçebey MM.MYO. öğrencileri de devam etti. Farklı desen ve motifler ile üretilen değişik ürünler katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Katılımcılara Çini üretiminin değişik aşamalarını anlatan Melek Başarır Gökçebey'in tanıtımına önemli katkı sağlayacağı düşünülen özel tasarım çini çalışmasını ilk defa görücüye çıkardı.Sergiye kadar kimsenin görmediği bu çalışmada Gökçebey'in son zamanlarda tarihi,turistik ve ekonomik anlamda öne çıkan "Anıt Ağaç , Süzek Deresi , Herkime Evleri ve Kestane Balı" nı bir tabak üzerinde ve ayrı tasarımlar ile fincanlar üzerine çini ile nakşetti. İlçe Kaymakamı Ömer Övünç Koşansu'nun İlçe Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu toplantılarında dile getirdiği ve Halk Eğitimi Merkezinden bu yönde istediği bir çalışma sonucunda bu güzel eser ortaya çıktı. Taslak halindeki Çini çalışmalarının sırlama ve fırınlama işlemleri Gökçebey MMÇ.MYO. atelyesinde yer alan özel fırında yapıldı.

 

Gökçebey'i dışarıda en güzel şekilde tanıtımına katkı sunacağı düşünülen bu çalışmanın devam ettirilmesi için talep ve sipariş oluşması gerekmektedir. Bu çalışma en güzel hediyelik ürün olarak yerini alacağı günleri beklemektedir.

 

İLK YARDIM EĞİTİMİ ve HASTA YAŞLI BAKIMI EĞİTİMİNİN ÖNEMİ VE GELECEĞİNE VURGU YAPILDI

 

Halk Eğitimi Merkezi tarafından en yakın zamanda İlk Yardım Kursları açılarak bütün vatandaşların zaman içinde bu kurstan faydalanması planlanmaktadır.Sergide bu kursun tanıtımına özel bir yer verildi. Kursun en kısa sürede açılması için özel bir İlk Yardım Sınıfı oluşturuldu. İhtiyaç duyulacak yazılı ve görsel doküman ve araç gereçler temin edilmeye başlandı.Kursun eğiticiliğini yapacak olan emekli saplık personeli Nurgül Çepni ilk yardım eğitiminin niçin önemli olduğunu yaşanmış örnekler ile katılımcılara anlattı. Hasta ve Yaşlı Hizmetleri alanında açılmış olan ve halen devam eden Öz Bakıma Destek Elemanı Eğitimi Kursunda verilen eğitim çalışmaları ve bu kursun önemi ile gençlere sağlıyacağı iş imkanları kurs eğiticisi Ayşe Ermağan tarafından katılımcılara anlatıldı.

 

ETKİNLİKLER BÖLÜMÜ EĞLENCELİ GEÇT

 

Kurum hizmet binasında yapılan sergi açılışının ardından diğer kursların gösterileri ile belge ve diploma töreni için katılımcılar ile Belediye Çay Bahçesine geçildi. Güzel bir ortamda gerçekleşen etkinliğin sunumunu Usta Öğretici Melek Başarır yaptı.

Kurum Müdürü Satılmış Erenoğlu yaptığı açılış ve selamlama konuşmasında Gökçebey'de yıl içinde yürütülen Halk Eğitim çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Halk Eğitim bünyesinde bu yıl 2.dönem açılan Ana sınıfının öğrencileri usta öğretici Banu Danacı'nın nezaretinde müzik eşliğinde Kafkas Dansı gösterilerini yaptılar.

Halk Eğitim bünyesinde Gökçebey Orta okulunda açılan ve eğiticiliğini aynı okulun Beden Eğitimi Öğretmeni Gülten Tutsun tarafından yapılan Ankara Yöresi Halk Oyunları ekibi gösterilerini heyacan ile gerçekleştirdi. İlk gösterilerini 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında yapan öğrenciler bu etkinlikte de izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

Muay Thai (Beyaz Kuşak) kursu kursiyerlerinin gösterisi ilgiyle izlendi. Kurs eğiticisi ve Muay Thai antrenörü Cemal Koçabaş ve ekibinin nezaretinde gerçekleşen gösterilerde kurs kapsamında öğretilen savunma yöntemleri sergilendi.

 

DÜNYA ŞAMPİYONU ETKİNLİĞE KATILARAK SÜRPRİZ YAPTI

 

Kickboks ve Muay Thai branşında altı kez Türkiye Şampiyonu, Muay Thai Avrupa 3.cüsü, Kickboks dünya şampiyonu olan Zonguldak Şehit Gökhan Esen Proje Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesi 11.ci sınıf öğrencisi Sudenur Basancı yaptığı gösteriler ile etkinliğe heyacan kattı.Sahneye çağrıldığı andan itibaren seyircilerin büyük teveccühünü kazanan şampiyon her gösterisinde büyük alkış aldı.

 

Genç sporcunun doğum günü olduğunu öğrenen Halk Eğitimi Merkezi yetkilileri usta öğretici Ülkü Aydemir'in ürettiği Atatürk ve Türk Bayrağı flografi çalışmasını hediye ettiler.

 

Gökçebey Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan Muay Thai kursunun eğiticiliğini yapan Muay Thai Antrenörü Cemal Kocabaş Sudenur Basancı'yı büyük fedakarlıklarla Dünya şampiyonluğuna kadar taşıdı. Bu başarılar savunma sporlarının Gökçebey 'de geleceği konusunda umutları artırmaya devam ediyor.

 

OKUMA –YAZMA BELGELERİ VE DİPOLMALAR ETKİNLİKTE VERİLDİ

 

Yıl içinde açılan Okuma-Yazma kurslarında başarılı olan vatandaşların belgeleri bu etkinlik kapsamında verilerek okuma-yazma seferberliğine dikkat çekildi. Bu kapsamda beş vatandaşın okur-yazarlık ve ilkokul diploması yerine geçen başarı belgeleri Belediye Başkanı Vedat Öztürk tarafından verildi.

Yine Açık Öğretim Lisesinden 2019 yılından bu yana Gökçebey Halk Eğitimi Merkezi tarafından kayıt ve sınav işlemleri yürütülen 218 öğrenci mezun edilerek, diplomasını teslim almayan almayan bir grup öğrencinin diploması İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Alagöz tarafından verildi.Belge ve diplomalarını böyle bir etkinlikte kalabalık bir topluluk önünde alan genç ve yaşlı öğrenciler büyük heyacan ve sevinç yaşadı.

 

MÜZİK ETKİNLİĞİ HAFTANIN SON GÜNÜNDE KATILIMCILARI DİNLENDİRDİ

 

Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan Bağlama kursu kursiyerleri kurs öğreticisi Fırat Kilav'ın söylediği türkülere bağlama çalarak ,Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Hakan İletir org ile ve Gökçebey Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Oğuzhan Öztur ise yan flüt ile eşlik ettiler.Program sonunda gerçekleştirilen müzik etkinliğinde haftanın yorgunluğunu atan katılımcılar müzik ekibine alkışları ile teşekkür ettiler.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Alagöz her aşaması büyük gayret ve fedakarlık ile hazırlanan etkinliklerden dolayı Halk Eğitimi Merkezi yönetici,öğretmen,usta öğretici ve kursiyerlere teşekkür etti. Etkinliklere katılanlar da teşekkür ve tebriklerini ilettiler.

09-06-2022

08-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.06.2022 - Güncelleme: 28.11.2023 01:55 - Görüntülenme: 271
  Beğen | 0  kişi beğendi