Ara

alk Eğitimi Merkezimizde Sanat ve Tasarım Alanında yer alan 262 saat süreli Akrilik Boya Resim Kursu açılmıştı.Kursa çoğunlukta İlkokul,Ortokul olmakla birlikte Açık Öğretim Lisesi öğrencileri de katılmıştı.

Eğiticiliğini Çiğdem Karabacak’ın yaptığı Kurs programında ; Temel Kavramlar ve Tanımlar 32, Akrilik Boya Tekniği 40 ,Akrilik Boya Tekniği ile iyi sonuçlar alma 40 ,Aşamalarına Göre Akrilik boya Tekniği Kullanma 150 saat olmak üzere TOPLAM 262 saat ders yapıldı. Zaman zaman bu alanda yapılmış özgün çalışmaların vdo’larını da izleyen öğrenciler resim sanatı alanında çok yönlü bakış açısı kazandılar.

Ara

Vatandaşlarımızın,özellikle gençlerin kişisel gelişimlerine katkı yapmak amacıyla elli saat süreli Kişisel Gelişim kursları açıldı.Kurs öğreticiliğini işletme alanında yüksek lisans yapmış ve aynı zamanda yaşam koçu olan Zeynep Kavkalı yaptı.Müdürlüğümüzce ilk defa açılan kurslarda katılımcılara çok faydalı bilgiler kazandırıldı.

Kurs programı süresince katılımcıların ; merak uyandırma ve planlama, araştırma ve keşfetme, çözümleme ve derinleştirme,paylaşma ve yaşantıya uygulama etkinlikleri gerçekleştirmeleri ve etkili bir öğrenme ortamı oluşturuldu.

Kas

Gökçebey Halk Eğitimi Merkezi olarak açtığımız 305 saat süreli Öz bakıma destek elemanı eğitimi kursu ilgiyle devam ediyor.

Kas

Spor Alanında yer alan 254 saat süreli Genel Jimnastik ve Hareket Eğitimi Kursu Gökçebey Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile ortaklaşa açıldı.Bartın Üniversitesi/Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokulu/Antrenörlük Eğitimi mezunu İleyda AKÇA’nın eğiticiliğini yaptığı kursa Okul Öncesi yaş çağında olup en az 3 yaşını tamamlamış,kursun gerektirdiği hareketleri yapacak zihinsel ve fiziksel özelliklere sahip olduğunu sağlık kurumu tarafından verilen sağlık raporu ile belgelendiren çocuklar katıldı.

GİRİŞİMCİLİK KURSU TAMAMLANDI

Kas

Cumhuriyetin 100.cü yılını şanla, şerefle ve büyük bir sevinçle kutluyoruz. 1OO.yıl etkinlikleri kapsamında bütün kurum ve kuruluşlar değişik faaliyetler gerçekleştirdiler. Gökçebey Halk Eğitimi Merkezi olarak; müdürlüğümüzün talebi, Gökçebey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün uygun görüşü ve Gökçebey Kaymakamlığının oluru ile ilçemiz okullarının bahçelerinde bulunan Atatürk büstlerinin boyasını yeniledik. Sanat ve Tasarım alanında AkrilikBoya Resim Kursu usta ögreticisi Çiğdem Sude Karabacak'ın özveri ve gönüllülükle yürüttüğü çalışma ile Bayram gününe kadar Atatürk büstlerinin çoğunun boyama işlemini tamamladık. 10 Kasım'a kadar hepsinin boyama işlemini tamamlamayı planlıyoruz

Kas

2022-2023 Eğitim Öğretim yılında ilçemiz Aktarla Köyünde çoğunluğu Din Eğitimi alanında toplam beş kurs açılmıştı. Bu kurslar ; 64 saat süreli Kur’an-ı Kerim (Elif ba) Okuma, 120 saat süreli Yetişkinler için (Elif- Ba ) Okuma ,Yetişkinler İçin (Kur'anı Kerim) Tecvitli Okuma, 48 saat süreli Aile Hayatı ve 12 saat süreli Ailede İlk Yardım Eğitimi olup 80 (seksen) vatandaşımız kurslara katıldı

Ekm

ökçebey İlçesi merkez ve köylerinde tarımsal üretimi geliştirmek amacıyla tarım ve hayvancılık alanında kursları açmaya devam ediyoruz. Bakiler Köyü Bekirbaşoğlu mahallesinde Usta Öğreticimiz Tarım Teknikeri Muhammet İnam'ın eğiticiliğini yaptığı 124 saat süreli Sebze Yetiştiriciliği kursunu 14 kursiyer, Veteriner Teknikeri Ceren Hatıl'ın eğiticiliğini yaptığı 84 saat süreli Arıcılık kursunu 13 kursiyer ve 80 saat süreli Besi Sığırcılığıkursunu 11 kursiyer,toplamda 38 kursiyer başarı ile tamamladı. Kurs belgelerini kurs yeri olarak kullandığımız mahallenin bayram yerinde kursiyerlere teslim ettik. Kursiyerlerimizi tebrik ediyor bol ve bereketli üretim yapmalarını temenni ediyoruz. Alan-saha çalışmaları kapsamında yeni dönemde açılacak kurslarımızı vatandaşlarımıza tanıtma imkanı bulduk. İlk aşamada Girişimcilik kursu açılması için taleplerini aldık. Ekim ayı içinde Bakiler Köyü İlkokulunda Pazar günleri (4 pazar günü) Girişimcilik kursu yapacağız. Daha önce açılan kurslara katılan vatandaşlarımız başta olmak üzere isteyen bütün vatandaşlarımızı Girişimcilik kursuna bekliyoruz. Kursa yazılma konusunda Halk Eğitimi Merkezimizi aramak yada Köy Muhtarı Ramazan Ustaoğlu ile Usta Öğretici Muhammet İnam 'a kimlik bilgilerinin yazdırılması yeterli olacaktır.Halk Eğitimi Merkezinden vatandaşları için sürekli kurs talep eden Bakiler Köyü Muhtarımız Ramazan Ustaoğlu'na, kurslar için koordinatörlük yapan mahalle imamı Mücahit Tunçtürk'e , kurs yerinin uygun hale getirilmesi konusunda teknik destek sağlayan mahalle sakini,aza Ercan Sakallı'ya, fedakarlık anlıyışı ile kurslarda eğiticilik yapan usta öğreticilerimiz Muhammet İnam ve Ceren Hatıl'a teşekkür ediyoruz.

Eyl

Yeni Eğitim Öğretim Yılı 1 Eylül 2023 tarihi itibari ile başlamıştır. Kurslarımız hakkında detaylı bilgi almak ve kayıt olmak için vatandaşlarımızı kurumumuza bekleriz.

Eyl

Nis

Zonguldak Valimiz Sn. Mustafa Tutulmaz Gökçebey Kaymakamımız Emrah Aslan ile birlikte ilçede yeni hizmete sunulan Toplum Sağlığı Merkezi, Aile Destek Eğitim Merkezi ve Halk Eğitimi Merkezini ziyaret etti.

Nis

Seramik Ve Cam Teknolojisi Alanında yer alan 318 saat süreli “Boyacı / çini işlemeci “ kursu çalışmaları göz dolduruyor. UstaÖğretici Sibel KAYA’nın sorumluluğunda devam eden kurs 14 nisan’da tamamlanacak. Kursun bitimine doğru ortaya çıkan el emeği-göz nuru ürünleri hem eğitici ve kursiyerleri,hem de bizleri memnun etti. Kendilerini tebrik ediyorum.

Mrt

Gökçebey'in şirin köylerinden biri olan Muharremler Köyü'nde yaptığımız alan çalışması ve vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda Dikiş kursu açılmasına karar vermiştik. Muharremler Köyü İlkokulu'nda yaptığımız inceleme neticesinde okul binası bünyesinde daha önce ana sınıfı olarak kullanılan bölümü kurs yeri olarak belirlemiştik.

Mrt

Köylerimizde açacağımız dikiş-nakış kursları için Bindallı marka dikiş makinalarımızın bakımı yapıldı. Firma sorumlusu Bekir Türkoğlu müdürlüğümüze gelerek makinaların ayar ve bakımını gerçekleştirdi. Ilgili firma ve firma görevlisine tesekkür ederiz.