MUHARREMLER KÖYÜ'NDE İLK KURSUMUZU AÇTIK

Gökçebey'in şirin köylerinden biri olan Muharremler Köyü'nde yaptığımız alan çalışması ve vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda Dikiş kursu açılmasına karar vermiştik. Muharremler Köyü İlkokulu'nda yaptığımız inceleme neticesinde okul binası bünyesinde daha önce ana sınıfı olarak kullanılan bölümü kurs yeri olarak belirlemiştik.

Giyim kurslarına ilk defa başlayanlar için 140 saat süreli "Giyim Üretiminde Temel İşlemler Kursu" vatandaşların yoğun katılımıyla açıldı. Eğiticiliğini usta ögretici Sevim Kılınç'ın yaptığı kurs programına katılan kursiyerler ; düz dikiş, overlok, giyimde ölçülendirme, kesim yapma, ütüleme ve leke çıkarma, reçme dikişi ile ilik düğme otomatı kullanımında gerekli bilgi ve becerilere sahibi olacaklardır. İlgili firma yetkilisi tarafından bu gün bakımı yapılan ev tipi Bindallı dikiş makinalarının kurumunu Giyim Üretim Teknolojileri Alanı Zümre Başkanı Nihal Kurt ve kurs öğreticisi Sevim Kılınç ile birlikte gerçekleştirdik.

10-12 yıl aradan sonra tekrar Halk Eğitim kurslarına katılma imkanı bulan vatandaşlarımızın duygu,düşünce ve kurslardan beklentileri bizleri memnun etti. Özellikle açık lise eğitimi gören öğrencilerin köyde geçirecekleri boş zamanlarını kursa katılarak değerlendirme düşünceleri yaptığımız çalışmanın ne kadar gerekli ve önemli olduğunun ispatı oldu.

Vatandaşlarımızı Giyim kurslarımızla birlikte kişisel ve mesleki gelişim ,din eğitimi gibi kurslarla da destekleyeceğiz. Kursun açılması ve devam sürecinde kolaylık ve yardımını esirgemeyen okul müdür yetkili öğretmeni Tuna bey ve eşine, Köy muhtarı Kısmet Karaoğlu'na ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ayhan Alagöz'e teşekkür ederiz.

Hayırlı olsun. 06-03-202306-03-202306-03-202306-03-202306-03-202306-03-202306-03-202306-03-2023

Yayın: 06.03.2023 - Güncelleme: 28.11.2023 01:29 - Görüntülenme: 209