T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / GÖKÇEBEY - Gökçebey Halk Eğitimi Merkezi

HASTA YAŞLI BAKIM KURSLARIMIZ BAŞLIYOR

HASTA YAŞLI BAKIM KURSLARIMIZ BAŞLIYOR

Hasta ve yaşlı bakımı bilgi,tecrübe gerektiren önemli ve aynı zamanda günümüzün en gözde meslekleri arasında yer almaktadır. Bu meslekle ilgili eğitim alıp kendini yetiştiren insanlar evlerde ,resmi ve özel kuruluşlarda hasta ve yaşlı bakım hizmetelrinde çalışarak yüksek gelirler elde edebilmektedir. Aynızamanda avrupaya gitmeyi düşünen bir çok vatandaşımız bu kurslara katılıp belge almayı tercih ediyor.

KURSLARDA NELER ÖĞRETİLİYOR

Bu kurs programında; evde bakıma ihtiyacı olan hastası veya yaşlısı bulunan aile bireylerine bakım süreci ile ilgili farkındalık kazandırmak amaçlanmaktadır. Bakımın ev ortamında başlatılması, sürdürülmesi, takibinin sağlanması ve gerekli sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin alınabilmesi için sağlık personelinden destek alma yollarını öğretmek; ayrıca sağlık personellerinin bilgilendirmeleri doğrultusunda bakımları konusunda hasta ve yaşlıya yardımcı olmaları hedeflenmektedir .Kişi mahremiyetine özen göstererek,sağlık ve kalite kurallarına uygun bakıma ihtiyacı olan bireyin öz bakımına destek olma ile ilgili bilgi ve becerilere sahip olması amaçlanmaktadır.

Gökçebey Halk Eğitimi Merkezinde son sistem Hasta Yaşlı Bakım sınıfı oluşturulmuş olup öncelikle ; 160 saat süreli "Hasta ve Yaşlı Öz Bakımına Destek Olacakların Eğitimi" kursu açılacak ,devamında 305 saat süreli "Öz Bakıma Destek Elemanı Eğitimi " kursu açılacaktır. Her iki kursu tamamlayan kursiyerler toplamda 465 saatlik çok değerli sertfikalara ücretsiz olarak sahip olacaklar.

Hasta ve yaşlı bakımı alanında meslek sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızı kurslarımıza kayıt olmaya bekliyoruz.

25-10-202325-10-202325-10-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.10.2023 - Güncelleme: 25.10.2023 15:38 - Görüntülenme: 112
  Beğen | 0  kişi beğendi