T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / GÖKÇEBEY - Gökçebey Halk Eğitimi Merkezi

"ŞARKILAR BİZİ SÖYLER ,BİZ DE ŞARKI SÖYLERİZ" PROJESİ KAPSAMINDA GÖKÇEBEY'DE TÜRK MÜZİĞİ KONSERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer'in vizyonuyla, Milli Eğitim Bakanlığı çatısı altında başlatılan " ŞARKILAR BİZİ SÖYLER ,BİZ DE ŞARKI SÖYLERİZ " projesi kapsamında Gökçebey Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde oluşturulan Türk Müziği Korosu repertuar 17 Ocak 2023 tarihinde Gökçebey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Şehit Burak Saraçlı Çok Amaçlı salonundagerçekleştirildi. İlçe Kaymakamı Sayın Emrah Aslan'ın daveti ve himayesi ile gerçekleştirilen Türk Müziğı konserine Sayın Kaymakamımız Emrah Aslan'ın ev sahipliğinde Belediye Başkanı Vedat Öztürk,Gökçebey Jandarma Bölük Komutanı Tolga Bülbül,İlçe Emniyet Amiri Hüseyin Doğan,Gökçebey İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Alagöz ve Şube Müdürleri Zekeriya Aslan,İlker Sarıkaya, Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya,Eğitim Uzmanı Adem Gülşen,Çaycuma HEM. Müdürü İsmail Üzmez , okul müdürleri, STK ve siyasi parti temsilcileri,öğretmenler ,Halk Eğitim Merkezi eğitici ve kursiyerleri ile vatandaşlar katıldı. 

ÇALIŞMALAR EKİM AYINDA BAŞLADI

Proje kapsamında ülkemiz genelinde bütün il ve ilçelerde vatandaşlarımıza yaygın eğitim hizmeti veren 998 halk eğitimi merkezi eş güdüm içinde Türk Müziği Korolarını kurdular. Gökçebey Halk Eğitimi Merkezi olarak öncelikle 150 saat süreli Türk Müziği Korosu kursu Ekim ayının başında açılarak Gökçebey Türk Müziği Korosu kurulmuş oldu. Gökçebey Ortaokulu Müzik Öğretmeni Hasan Kerter ve Gökçebey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Oğuzhan Öztur'un eğiticiliğini yaptığı koromuz öğretmenler,usta öğreticiler, memurlar,esnaflar ve ev hanımlarından oluşturuldu. Özveri ve gayretli çalışmalar ile Türk Sanat müziğimizin özgün eserlerinden oluşturulan repertuar Gökçebeyli müzik severlerin beğenisine sunulmuş oldu.

KONSER JÜRİ HEYETİ TARAFINDAN İZLENEREK KAYIT ALTINA ALINDI

Proje kapsamında Zonguldak merkez ve ilçe halk eğitimi merkezlerinin konserlerini sırasıyla izleyip değerlendirme yapmak üzere müzik öğretmenlerinden oluşturulmuş olan jüri koromuzun icra ettiği konseri baştan sona kadar izleyerek vdo kayıt altına aldı. Zonguldak ilini temsilen Bartın ilinde yapılacak olan konsere gidecek koronun belirlenmesi çalışmaları bu kayıt ve gözlemlere göre yapılacak. Bartın' a gider miyiz bilinmez ama Jürinin ve İlden gelen misafirlerin koromuz hakkında yaptıkları bireysel ve kişisel değerlendirmeleri ile güzel duygu ve düşünceleri bizleri memnun etti.

KAYMAKAMIMIZ SAYIN EMRAH ASLAN KOROYU TEBRİK ETTİ

Hiç bir olumsuzluk yaşamadan estruman eşliğinde repertuarı başarıyla tamamlayan Türk Müziği Korosu davetlilerden büyük alkış aldı. Program sonunda Kaymakam Emrah Aslan sahneye çıkarak koroda görevli Koristleri,enstruman çalan ögretmenleri ve Koro şefini ayrı ayrı tebrik etti.Koraya ithafen koro şefi Müzik öğretmeni Hasan Kerter'e çiçek verdi. Böyle güzel bir etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne, programa katılan misafirlere ve Gökçebey halkına teşekkür etti. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer'in vizyonuyla, Milli Eğitim Bakanlığı çatısı altında başlatılan " ŞARKILAR BİZİ SÖYLER ,BİZ DE ŞARKI SÖYLERİZ " projesi Türkiye'nin her köşesinde öz musikimizin onbinlerce amatör müzik severin dilinde çağlamasını sağladı. Çalışmalarımız konserlere dönüştükçe gurur ve mutluluğumuz artıyor. Sanatımıza verdiği yüksek değer ve büyük destekleri için Sayın Bakanımız Mahmut Özer'e şükranlarımızı sunmayı bir borç biliyoruz. Müzik kültürünün geliştirilmesi adına başlatılan bu büyük hamlenin ilerleyen yıllarda Gökçebey'de ve ülkemizin her köşesinde gelişerek devam ettirilmesini temenni ediyoruz. Gökçebey Halk Eğitimi Merkezi olarak koroda yer alan görevlileri ve bu süreçte emeği geçen bütün personelimizi tebrik ediyor, kendilerine teşekkür ediyoruz. Ayrıca Gökçebey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idareci ,öğretmen ve personeline teşekkür ediyoruz.

01-03-202301-03-202301-03-202301-03-202301-03-202301-03-202301-03-202301-03-202301-03-202301-03-202301-03-202301-03-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.03.2023 - Güncelleme: 28.11.2023 01:39 - Görüntülenme: 139
  Beğen | 0  kişi beğendi